5

Wat te doen bij hoofdpijn?

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Dat kan erg vervelend zijn. Misschien omdat je erg moe bent en je beter moet gaan slapen of het komt door stress. Ik heb een aantal tips om de hoofdpijn wat te verminderen en je er geen last meer van hebt. Kijk verder voor de tips!

Hoofdpijn kan je hele dag verpesten. Je voelt je niet lekker en weet niet wat je hier aan kan tegen doen.

~ Stress
Alles wat je stress bezorgt, maakt je kwetsbaar voor spanningshoofdpijnen of migraine. Migraine ontstaat door veranderingen in de hersenen. Tijdens een aanval maken je hersens chemische stoffen vrij die de breedte van bloedvaten verandert. Dit is een ontsteking in de hersenen, wat migraine kan veroorzaken.
– Ga in bad liggen en doe het licht uit. Steek een paar kaarsen aan en laatje lekker ontspannen.
– Laat een massage bij je schouders en hals doen. Dat zal ook helpen bij de hoofdpijn.

~ Je haar
Ook hoe je je haar doet, kan tot hoofdpijn leiden. Als je vaak een staart in doet kan het bindweefsel op je schelden schaden. En daardoor kan je hoofdpijn krijgen. Ook met vlechten en haarbanden.
– Laat je haar lekker los hangen en je krijgt er geen last van.

~ De geur
Ook door sterke geuren in parfum flesjes kan je erge hoofdpijn krijgen. De geur kan je zenuwstelen stimuleren. Niet alleen gebeurt dit bij parfum maar ook bij verf , stof en andere sterk ruikende geuren, waar je niet tegen kan.
– Ga even naar buiten en neem een frisse neus, het is altijd goed om even naar buiten te gaan.

~ Het weer
Uit onderzoek blijkt dat je ook hoofd pijn krijgen als het warm is. Doe daarom de tempratuur wat lager en laat het wat doorluchten door het huis om een paar ramen open te doen. Je zult je gelijk wat beter voelen (:
– Laat je kamer/huis door luchten.

Heb je nog vragen? Zet een reactie hieronder.
Groetjes, Nadia xo

 

5 thoughts on “Wat te doen bij hoofdpijn?”

  1. Bij mij werkt het altijd om vette dingen te eten. vooral chips of patat. Vaak is mijn hoofdpijn daarna weg. soms word ik er juist misslijk van. Dus het werkt niet altijd

  2. Als ik hoofdpijn heb op een bepaalde plek, dan maak ik daar juist een strakke vlecht. Als ik die vlecht dan samen met de rest van mijn haar vastmaak, verplaats ik de pijn en dan is het voor mij iets beter te verdragen. Klinkt gek, maar het helpt soms!

  3. bij mij helpt een paracetamol meestal niet maar ik ga dan gewoon in bad liggen en een beetje spelen met het schuim ook zet ik de radio zachtjes aan bij mij werkt t altind doei xoxo celine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.