0

Bijzonderste stranden

Hou jij van reizen? Stranden? Iets unieks? Misschien vind je dit wel intressant. Ik heb de bijzonderste stranden der wereld eens op een rijtje gezet. Laten we een kijkje nemen van bijzondere plekjes over de hele wereld die jij misschien wel kunt bezoeken!

Als je vaak als uitje eens naar het strand gaat, even lekker relaxen op een handoek in de zon met een parasol in het zand, is iets wat je vaak zult doen in de vakantie. Je ziet niks abnormaals, als uitzicht gewoon een blauwe zee met golven en misschien een paar vliegers in de lucht en een aantal boten over de horizon.

Hier zien jullie 16 stranden over de hele wereld die allemaal iets unieks hebben wat je niet overal zomaar kan zien. Dit heeft met speciale omstandigheden te maken. Wat nou als je dit met je eigen ogen kon zien?

Hidden Beach, Marita-eilanden (Mexico)

Deze ‘krater’ omgeven met een landschap van gras. Het is ontstaan door een bom die perongeluk hier terecht is gekomen tijdens militaire oefeningen in de vorige eeuw.
Mensen noemden dit aparte strand toen the hidden beach (het verscholen strand). The Hidden Beach is onzichtbaar vanaf de buitenkant , en is alleen toegankelijk via een lange tunnel water dat het strand verbindt met de Stille Oceaan.

hidden beach hidden beach hidden beach

Porto Katsiki, Lefkas (Griekenland)

Wat dit strand bijzonder maakt is de groene heuvelrug van stijle witte en rode kliffen, die zich vind vlak achter het zand. De kliffen zijn ontstaan door aardverschuivingen. De naam Porto Katski bekend in het Grieks “haven van de geit”, in het verleden voor de hand liggende naam want alleen een geit kon het strand bereiken.

Bijzondere stranden Bijzondere stranden

Whitehaven beach, Whitsunday (Australië)

Dit strand van 7 kilometer lang is een van de witste stranden ter wereld. Vandaar ook de naam whitehaven. (witte hemel) Dit id e langste strand van de andere 74 strandjes in het gebied van Whitsundays. Van boven af heb je een nog mooier uitzicht omdat je zo de turquizige ‘swirl’ als het ware ziet in het water.

bijzondere stranden

bijzondere stranden bijzondere stranden

Glass Beach, Fort Bragg, (Californië)

Glass Beach is een strand strandglas aanwezig is. Het is niet zo’n beetje ook, het is hele strand is bedekt met strandglas. Dit is ontstaan doordat de lokale bevolking in de 20e eeuw hun afval over de klif heen gooide op de stortplaats, wat nu Glass Beach is geworden. Daarna ontwikkelde dit weggegooid afval zich door de reinigden de beukende golven van het strand. Het weggegooide glas verweerde tot heldere kleine, gladde, gekleurde steentjes die het strand tot op de dag van vandaag het strand bedekken.

bijzondere stranden bijzondere stranden
bijzondere stranden

Pink Sands Beach, Harbour Island, (Bahama’s)

Harbour Island staat bekend om zijn ronze stranden. Het zand is een samenstelling van stukjes koraal, gebroken schelpen, rotsen en het calciumcarbonaar van zeedieren. De roze kleur komt van kleine eencellige dieren bekend als Foraminifera . Dit dier heeft een fel roze of rode uitrusting. Ze zijn aangespoeld op de kust door de golven of vissen.

bijzondere stranden
bijzondere stranden bijzondere stranden

Scala dei Turchi, Realmonte, (Sicilië)

Dit strand ligt aan een rotsachtige klif van Realmote. Het valt op vanwege de ongewonde witte kleur dat wordt gevormd door mergel , een speciaal wit gesteente. Het ligt tussen twee zandstranden , en je kunt er naatoe door middel van de rotsen van kalk in de vorm van een trap. Van daar de naam uit het Italiaans  the Stair of the Turks.

bijzondere stranden bijzondere stranden
bijzondere stranden bijzondere stranden

Shell Beach, Shark Bay, (Australië)

Dit 100 kilometer lange strand is bedekt met miljarden schelpen. Wat dit strand zo uniek maakt, is dat de schelpen van 1 soort dier afkomstig zijn: de fragum erugatum. De schelpen gaan tot een diepte van 7 meter.

bijzondere stranden

 bijzondere stranden bijzondere stranden

Green beach mahana beach (Hawaii)

Het zand van Green beach bestaat uit het stof Olivijn. Dit zijn soorten ijzer en magnesium wat je vroeger ook als edelstenen kon zien. Door eerdere lava uitbarstingen en deze magma afkoelt vormt het een soort kristal. In hawaii word olivijn ookwel “De Hawaiiaanse Diamond” genoemd. Dit dicht gelegen omgeven door bruin/grijze gesteente maakt het nog iets indrukwekkender.

bijzondere stranden bijzondere stranden

Hot water beach (New-Zeeland)

Als je voor een privé spa gaat, ben je op hot water beach bij het juiste adres. Door de warmwaterbronnen diep onder het zand loop de temperatuur aardig op. Je kunt een kuiltje graven om je eigen bad te creëren maar het kan niet met de hand, hiervoor heb je een schep nodig. Het water heeft een temperatuur van 64 graden celcius.

hot water beach Hot water beach
bijzondere stranden29

Purple sand beach (Californië)

De paarse kleur van het zand maakt dit strand bijzonder. Helaas is niet heel het strand paard bedekt, maar sommige delen ervan. Je hebt het meeste kans paars zand te zien na de winter periode. De kleur komt van het mangaan granaat wat zich in de heuvels bevind. Dit word uitgehold en word zo het zand gespoeld.

bijzondere stranden
bijzondere stranden bijzondere stranden

Bioluminicent beach (Maldives)

Als je eens naar de maladieven bent geweest, heb je vast wel eens gehoord van het bioluminicent beach. Dit strand word s’ avonds omgetoverd tot een verlichte sterrenhemel. Dit natuurlijk verschijnsel (Bioluminescentie) is een afweer mechanisme dat word veroorzaakt door een bepaald soort plankton. Als je hier op stapt, zullen ze licht gaan geven als gevolg van stress. Ze desoriënteren  of verassen zo hun vijand.

bijzondere stranden bijzondere stranden
bijzondere stranden bijzondere stranden

 

Welk strand zou jij wel eens willen bezoeken?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.