foto-tips
1

Ben jij fotogeniek?

Sta jij altijd goed op een foto? Iedereen heeft wel eens zijn mindere foto’s, maar iedereen is mooi op zijn eigen manier. Je hoeft niet een mooi gezichtje te hebben om fotogeniek te zijn. Als jij weet hoe jij in de lens moet kijken en welke poses je aan kunt nemen om er tip top uit te kunnen zien, kan jij je zelf wel fotogeniek noemen. Maar niet iedereen heeft het hier zo makkelijk mee.

Dan is natuurlijk de vraag, hoe kan je het mooist op een foto staan? Dat je er in ieder geval geen 20 meer hoeft te schieten om een goede pose aan te nemen en hem op zo eindelijk op bijv. Inatagram of Fb te zetten. Er zijn een aantal tips hoe je je het mooist op een foto kan vertonen. Altijd handig toch? Let’s try!

– Vind de goede hoek
Velen weten nog steeds niet echt wat hun goede ‘hoek’ is. Iedereen heeft misschien wel een voorkeur welk deel van je gezicht je het mooist vind, links of rechts. Om hier echter achter te komen maak (of laat) je een paar foto’s maken van de rechter de linker zijkant. Kijk daarna naar welke wenkbrauw je mooier vind staan, waar je jukbeen beter in uitkomt, of misschien heb je ergens wel een moedervlek waaraan je je irriteert. Niemand heeft een symmetrisch gezicht!

foto-tips foto-tips

– De beste zithouding
Als er een foto word gemaakt waarbij je moet zitten, kun je het best (als meisje) je benen over elkaar leggen. Door deze houding lijken je benen langer en is het een pose waarbij je benen verder nooit lelijk in uit kunnen komen.

– Vermijd een onderkin
Een onderkin op een foto is zeker een no-go. Je lijkt wat fatsiger dan normaal en het is niet bepaald charmant. Om dit te vermijden moet je je hoofd niet ‘intrekken’ maar duw je hoofd een beetje naar voren en je kin iets naar beneden.  Als je je kin recht vooruit omhoog strekt (wel met zekerheid geen onderkin te krijgen) word het snel wat overdreven  en je duidelijk kunt zien dat je een soort kaaklijn wilt forceren. Alles zo natuurlijk mogelijk ;).

– Een natuurlijke lach
De mooiste lach die je kunt hebben is je natuurlijke lach. Denk aan iets grappigs, of laat je vriendin/vriend je een grap vertellen, of lach zelf hardop. Hierdoor komt er in ieder geval geen standaard lach op je gezicht wat genept is. Laat zien dat je het gezellig hebt. Om een toch zo natuurlijk mogelijke lach op te zetten kun je ook een beetje je ogen knijpen en lach zodat je de appeltjes van je wangen goed ziet.

foto-tips foto-tips

– De beste staande lichaamshouding
Als er een foto gemaakt word en je weet niet 1,2,3 hoe je moet gaan staan,  zijn er een aantal secret tips die modellen gebruiken.
1. Doe net alsof je een citroen perst tussen je schouderbladen. Hierdoor krijg je een meer zelfverzekerde uitstraling. Zonder dat je het misschien wel door hebt kan je snel ‘lomp’ op een foto staan waardoor je mischien een beetje gebogen staat of je schouders gespannen naar voren/omhoog staan. Ontspan je schouders voor een beter postuur.
2. Draai je lichaam 45 graden van de camera af, hierdoor kom je ook smaller op de foto. Veel celebrity’s op de rode loper poseren meestal ook niet recht voor de camera, maar draaien ze hun lichaam een schuine positie zodat het mooier uitkomt.

– Slanke armen
Om je armen beter te kunnen laten zien en het niet recht langs je lijf te plaatsen waardoor ze flak lijken en het op een geheel lijkt, kun je het best je armen van je lichaam vandaan houden. Het brengt wat diepte in je lichaam en ziet de vormen wat duidelijker.

foto-tips foto-tips

– Een groepsfoto
Als je een groepsfoto maakt, zorg er dan voor dat de afstand tussen je vrienden en jezelf gelijk zijn. Anders krijg je gelijk de indruk dat je hoofd groter is dan de anderen.

– Camera perspectief
Het mooiste is om  de camera niet recht voor je te houden, maar een tikkeltje boven de ooghoogte. Je gezicht lijkt hierdoor iets smaller, je nek langer, lijkt je lichaam smaller en kunnen er meestal geen lelijke schaduwen plaats vinden. Één nadeel is dat je iets kleiner lijkt dan normaal.

foto-tips foto-tips

– Kijk recht in de flits
Als het wat aan het schemeren is, of je maakt s’ nachts ergens een foto, wil je waarschijnlijk de flits gebruiken. De irritaties bij het hebben van rode ogen op een foto kan je makkelijk vermijden. Hoef je voortaan niet meer de red-eye functie op je telefoon te gebruiken! De truc is om niet recht in de camera te kijken, maar in de flits. Hierdoor worden je pupillen kleiner waardoor de bloedlichaampjes in je ogen bijna niet meer te zien zijn. Ook kun je je eerst op de flits concentreren, dan je ogen te sluiten, en wanneer de foto gemaakt met wijde ogen de camera in kijken.

– Speel met het licht
Een beetje met het licht spelen kan zorgen voor onverwachte mooie foto’s. Op elke plek (met natuurlijk licht) is er ander licht inval, ook kun je zelf licht creeëren. Verzamel eens een keer lampen en richt die op een mooi achtergrondje, een leuk idee om te doen met je vrienden. Een eigen photobooth. Zelf vind ik natuurlijk licht het mooist. De meest geschikte ‘foto tijd’ op een dag is de goldenhour. De zon gaat langzaam onder waardoor je een heel mooi licht effect krijgt wat voor nog mooie schaduwen kan zorgen.

foto-tips foto-tips

– Laat je sleutelbenen zien
Om nog eleganter, vrouwelijker op een foto te staan kun je je sleutelbenen showen. Door je linker of rechter schouder iets aan te spannen en het een beetje naar voren als het waren te duwen zal je  mooie lijnen van je sleutelbeen zien.

– Maak foto’s voordat je uitgaat
Heb je eindelijk eens een keer moeite gedaan om er tip top uit te zien, ben je dit vergeten vast te leggen! Als je naar een fesstje gaat, zorg er dan voor dat je al een aantal fotos hebt geschoten voordat je naar iets toegaat. Meestal is er na een aantal drankjes geen optie meer voor een flawless fotos. Zonde toch?

 

Zal jij een van deze tips proberen?

 

1 thought on “Ben jij fotogeniek?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.