breakfast-idea
0

Gezonde ontbijtjes

Heerlijk wakker worden en dan aan tafel met een lekker ontbijt kijkt iedereen toch naar uit? Laat jezelf verwennen met een heerlijk ontbijt en het is ook nog eens gezond. Hier zijn een aantal ontbijt ideetjes die je voor jezelf of anderen kunt maken:

Ontbijt is de meest belangrijke maaltijd op een dag. Dit eet je gelijk nadat je uit je bed gekomen bent. Als je je ontbijt overslaat, krijg je niet je dagelijkse boehoefte aan voedingsstoffen binnen waardoor je niet genoeg energie produceert. Je kunt altijd later eten, maar sla je ontbijt het liefst niet over! Ook heb je meer kans dat je aankomt. Als je in de ochtend niet eet, heb je toch op de rest van de dag je voedingsstoffen nodig, waardoor je je ontbijt waarschijnlijk door slecht voedsel gaat vervangen.

Leer een gezonde lifestyle aan te nemen en probeer eens nieuwe soorten ontbijtjes! In principe kun je zo lekker/zoet mogelijk eten in de ochtend omdat dit de basis aan legt en je een hele dag voor je hebt om te kunnen verbranden. Iedereen heeft zo zijn eigen porties. Sommigen eten 3 broodjes, de ander heeft genoeg aan een smoothie. Zelf kun je bepalen wanneer jij voldaan bent.
Een paar gezonde ontbijt ideeën:

  • Bagel

breakfast-idea breakfast-idea

  • Pancakes

breakfast-idea breakfast-idea

  • Smoothiebowl

breakfast-idea breakfast-idea

 

  • Omelet

breakfast-idea breakfast-idea

  • Toast

breakfast-idea breakfast-idea

  • Muffin

breakfast-idea breakfast-idea

 

Neem niet al te grote porties zodat je prop vol zit. Het aller beste is dat je lichte maaltijden eet met af en toe wat tussendoortjes. (Wel gezonde he) Hierdoor word het makkelijker en sneller verteerd!

Welk ontbijt lijkt jou het lekkerst?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.